
ارتقاء و تکامل سیستم های انبار همانند سایر راهکارهای نوین است که برحسب نیاز و به واسطه شرایط رقابتی بازار، افزایش دقت و سرعت در سرویس دهی به مشتریان ایجاد شده است. استفاده از سیستمهای شناسایی خودکار از قبیل تجهیزات بارکد اسکنر، دستگاههای جمع آوری اطلاعات(هندهلد)، زیرساخت شبکه بیسیم و نرم افزارهای پیشرفته امکان مدیریت در لحظه و پویای جابجایی های مواد و محصول را فراهم میسازد.
افزایش سرعت و دقت در انبارهایی با حجم کالای بالا با وجود راهکار یکپارچه نرم افزاری و سخت افزاری قابل اجرا میباشد.
سیستم مدیریت انبار به عنوان یک بخش حیاتی از زنجیره تأمین در هر سازمان محسوب میشود. در محیط های انبار که کالاهای متعددی وجود دارند، هدف از یک سیستم مدیریت انبار کنترل تمامی عملیات در مراحل مختلف از قبیل دریافت، جانمایی، جمع آوری و حمل کالاها میباشد. در روشهای قدیمی این عملیات با کاغذ ثبت و کنترل میشد و با خطاهای زیاد، کند بودن فرآیندها و عدم وجود اطلاعات صحیح همراه بود.
هسته اصلی یک سیستم انبار شامل دریافت کالا، جانمایی، جمع آوری، بسته بندی و ارسال است. در لایه های جزیی تر از آیتم-هایی مثل شرح و محل کالا، تعداد، واحد سنجش کالا، اطلاعات و سفارشات خرید و فروش به منظور تعیین اصولی چگونگی جانمایی و جمع آوری اقلام استفاده میشود.
استقرار روشهای نوین و موثر با استفاده از سیستم مکانیزه انبار موجب بهره وری در سایر فرآیندهای یک مجموعه از جمله تولید، حمل و نقل، سفارشگیری و حتی سیستمهای حسابداری و مالی میشود. سیستم انبار مکانیزه(WMS) میتواند به صورت یک نرم افزار مجزا با قابلیت اشتراک گذاری داده ها با سایر نرم افزارهای موجود در هر کسب و کار باشد.
برخی از قابلیتهای نرم افزار:
افزایش بهره وری با استفاده از مدیریت اطلاعات صحیح و حذف کاغذ در فرآیندهای انبار.
دقت: حذف دخالت کاربر و به تبع آن خطاهای موجود به واسطه جمع آوری مکانیزه داده ها.
اطلاعات در لحظه: امکان ارسال در لحظه(On line) اطلاعات تراکنشهای انبار درصورت دسترسی به پایگاه داده
یکپارچگی: امکان اتصال به بستر نرم افزاری موجود در مجموعه ها از قبیل ERPیا سایر نرم افزارهای مالی و اداری.
تجهیزات مرتبط:


